Met de boot de Thames op

Vandaag is het ochtendritueel allemaal al weer bekend werk voor ons. Lekker ontbijten, het is weer uitstekend. Zowel warm als koud, alles is lekker. Na het ontbijt gaan we weer richting Westminster, nu willen we met de bus, want dan zie je veel meer dan in de metro… De bus waarop we wachten duurt ons te lang, dus we nemen een andere bus, en moeten nog een keer overstappen. De citymapper app is echt een handige app, die helpt je prima door Londen. We stappen uit bij Horse Guard, en lopen het laatste stukje naar de Westminster Pier.

 

We hebben vooraf thuis via internet al vouchers gekocht voor de City Cruise over de Thames, van Westminster naar Greenwich en weer terug. We kunnen bij de balie met de korte rij onze vouchers omruilen voor tickets die de hele dag geldig zijn. We stappen op de boot, en vertrekken. De tocht naar de eerste stop is erg kort, dat is naar de Londen Eye, dus eigenlijk alleen maar de Thames oversteken. Daarna gaan we verder richting de Tower Bridge Pier. Een tocht van 30 minuten. We komen langs St Paul’s Cathedral, die hebben we ook nog op het progamma staan, maar niet voor vandaag. 

 

We blijven zitten, en varen door richting Greenwich. Het is een mooie tocht, en geeft mooie uitzichten op Londen. In Greenwich aangekomen, besluiten we om eerst wat te eten en te drinken, en dan naar het Royal Observatory Greenwich te gaan. Dus eerst zoeken naar iets eten en drinken. Dat lukt al vrij snel, we komen langs Goddards At Greenwich, waar ze traditionele pie en mash hebben. Pim gaat voor de mash & sausage roll, en wij gaan voor de mash & beef pie. Pim en Bert vinden het heerlijk, Dianne en Bas komen hier waarschijnlijk niet weer. 

Als we het eten op hebben lopen we verder richting het Observatory. Het ligt een beetje hoger, dus weer mooie uitzichten over de Thames en Londen. In het Observatory gaan we natuurlijk naar de internationale nulmeridiaan, zodat we met de ene voet op het westelijke halfrond, en de andere voet het oostelijke halfrond kunnen staan. Verder is er veel te zien over tijd en klokken, en ook over telescopen. We drinken nog een bakje koffie, en gaan weer terug naar de boot. (We waren nog van plan om met de kabelbaan te gaan, maar dat gaat vanwege de tijd niet meer lukken).

 

Rond 17.00 uur vertrekken we met de boot uit Greenwich, en gaan we weer richting Westminster. Vanaf Westminster met de bus naar het hotel, en dan is het al rond 19.00 uur. Dan komt er een tegenvaller, we willen nog graag zwemmen in het hotel, maar na 18:30 hebben kinderen geen toegang meer in het zwembad. Dat zit er dus niet meer in. We gaan dan maar eten, en komen hier tegenover het hotel in The Union Tavern terecht. Dat is een echte aanrader. We hebben heerlijk gegeten.

 

Daarna nog weer op de hotelkamer met wat versnaperingen uit het winkeltje hier tegenover, en dan zit de dag er al weer op.

 

Groeten van de familie Bossink.