Onze eerste dag in Londen

Vandaag voor het eerst richting het ontbijt hier in het hotel. Altijd weer spannend voor Pim, zijn er wel croissants. Nou, het ontbijt is uitstekend, en ook croissants, dus dat zit helemaal goed. Vandaag willen we een beetje rondkijken in Londen, naar de Big Ben, de speelgoedwinkel Hamley’s en naar de M&M’s winkel. M.b.v. de citymapper zoeken we op hoe we van het hotel richting Big Ben kunnen. Het vertrekpunt is een bushalte hier vlak bij het hotel, vandaar richting King’s Cross station.

 

Een local vanuit Manchester knoopt een gesprek met ons aan, hij weet namelijk niet hoe de bus precies werkt, was die nog niet eerder mee geweest. Wij geven aan dat we op vakantie zijn, en dat het voor ons ook de eerste keer is. We spreken af dat we elkaar gaan helpen 🙂 Overigens, het inchecken gaat verder zonder problemen. Op King’s Cross kijken we nog naar perron 9 3/4 (Harry Potter), maar dat is zo druk dat we dat maar overslaan.

 

Op King’s cross overstappen in de metro, en we stappen uit bij Westminster, direct bij de Big Ben. Alleen staat deze helemaal in de steigers. Volgens de borden duren de restauratie werkzaamheden nog tot 2021. Er is een lichte dorst ontstaan, dus we schieten een pub in, waar we lekker wat drinken. Daarna op naar Hamley’s. Dit gaat volgens de citymapper het beste met de bus. Helaas kan de bus echter zijn normale route niet rijden, en voor dat wij dat goed doorhebben zijn we al een heel eindje bij Hamley’s vandaan. We vervolgen onze rit in de metro, en komen in de buurt van Hamley’s uit.

 

Een hele grote speelgoedwinkel. Er wordt daar continu met drone’s e.d. rond gevlogen. We kunnen ons gelukkig beheersen, en kopen alleen een kleine Lego London Bus. (Zo’n rode dubbeldekker bus) Daarna is het tijd voor lunch, wat we doen bij Pret a Manger. Hierna richting Picadilly Circus, naar de M&M shop. Ondertussen ook nog langs snoepwinkels geweest voor Pim. Zowel bij de snoepwinkels als bij de M&M shop schrikken we van de prijzen. Onvoorstelbaar, zo duur. Met een klein beetje snoep en M&M’s gaan we weer richting hotel (met de bus). Daar gaan we met z’n allen richting het zwembad.

 

 

Voor het avondeten hebben we onze keuze laten vallen op de pub Easton, hier vlak in de buurt van het hotel. Vooral omdat deze “pie” heeft, die Bert graag wil proeven. Ook Pim ziet het wel zitten, er is Mash Potato met Gravy en Sausage. Helaas blijken de zelfgemaakte pie’s niet meer voorradig, dus wordt het een cheeseburger. Maar het smaakt allemaal prima. Op de terugweg nog langs het winkeltje tegenover het hotel voor wat versnapering op de kamer.

 

Groetjes van de familie Bossink