Onze vakantie naar Londen gaat beginnen!

Na een week van feest in Hellendoorn, is het vandaag zo ver, we gaan naar Londen. We doen het rustig aan, we hebben gisteravond toch nog langer dan eerst bedacht feest gevierd. Maar rond 11 uur hebben we de rugtassen in de auto liggen, en rijden we richting station Nijverdal. We vertrekken om 16:17 met de Thalys uit Amsterdam, we hebben dus nog alle tijd.

 

Daarom gaat de reis eerst naar Utrecht, waar we even wat eten en drinken, en niet onbelangrijk, Pim wilde nog heel graag bij de Dunkin’ Donuts langs. En zo kan hij genieten van een Marshmallow donut. Daarna gaan we richting Amsterdam, waar we op het station ook nog een tijdje wachten, en rond 16 uur richting vertrekspoor van de Thalys gaan. Hij staat er, maar we mogen er nog niet in, nog even wachten. Op een gegeven moment gaan de deuren open, en kunnen we onze plek zoeken. We zitten in het laatste rijtuig.

 

We vertrekken op tijd, van Amsterdam richting Schiphol, en daar hebben we onze eerste vertraging al, we kunnen vanwege een defecte trein pas 20 minuten later weg uit Schiphol. Aangezien we een zeer beperkte overstaptijd hebben in Brussel Zuid maken we ons al enigszins zorgen. Eigenlijk overstap tijd genoeg, maar de ticketpoortjes gaan een half uur voor vertrek van de Eurostar uit Brussel Zuid al dicht. Na die vertraging vertrekken we, en gaat het hard. We halen royaal de 300 kilometer per uur. Op naar Rotterdam en Antwerpen. De conducteur komt langs, we vragen nog even hoe het zit met onze overstap, maar hij geeft aan dat dit geen enkel probleem is.

 

Uiteindelijk komen we maar met een paar minuten vertraging aan op Brussel Zuid, waar we richting Eurostar sporen lopen. Daar eerst inchecken bij de ticketpoortjes. We zijn nog ruim op tijd. Daarna wordt de bagage gecontroleerd, en moeten we door metaaldetectors. Iedereen komt er zonder kleerscheuren doorheen, alleen bij Bert begint de boel te piepen. Het blijkt zijn riem te zijn. Na deze afgedaan te hebben gaat het goed, en mogen we verder. Op naar de paspoort controle. Ook dat gaat natuurlijk prima, waarna we nog langs de UK paspoort controle moeten. Ook hier geen problemen, en we kunnen aan boord van de Eurostar.

 

We zitten op een mooie plek voor 4 personen met een tafeltje. Ook de Eurostar heeft er flink de snelheid in, hij zit vrij constant op 293 km per uur. Voor dat we het weten zijn we al in Frankrijk, en komt de kanaaltunnel al in zicht. De kanaaltunnel is vooral vervelend aan de oren, er is telkens drukverschil. Daarna de kanaaltunnel uit, en zijn we in Engeland. Rond 20 uur lokale tijd zijn we op station London st. Pancras, en kunnen we op zoek naar ons hotel.

 

Dat is ongeveer 10 minuten lopen, en we checken daar in, en brengen onze spullen naar de hotelkamer. Daarna richting de bar in het hotel, Belgo, om nog wat te drinken. Dat is niet echt een daverend succes, het duurt allemaal erg lang. Ook alleen maar gewone bieren, geen Ale’s. Toevallig zit er tegenover het hotel nog een nachtwinkel, waar Bas en Bert nog wat drinken en chips in slaan voor op de hotelkamer. Daar zit wel een echte ale bij, dus komt het toch nog goed.

 

Groeten vanuit Londen!