Richting Balk

Vanochtend rond 7:30 ontstond de eerste activiteit op de HW9. Die kwam vanuit het vooronder. Daar liggen Gijs jr. en Pim te slapen. De rest kwam daarna ook stuk voor stuk onder de veren vandaan.

 

Na de benodigde ochtendrituelen zijn Annelotte, Dianne, Bas en Pim broodjes gaan halen. Daarna samen onder de kap ontbijten. Op een gegeven moment was het alweer bijna elf uur, tijd om te vertrekken.

 

Vandaag wordt er koers gezet naar Balk. We willen in Balk zelf gaan liggen, aan de kade. Niet in de jachthaven zoals voorgaande jaren, omdat die nog wel een stukje van Balk af ligt.

 

We vertrekken dan ook maar direct uit Sneek, zodat we een beetje op tijd kunnen aankomen in Balk. Het is een route van ongeveer 2 uur. Vanuit Sneek direct het Prinses Margriet kanaal op. Onderweg koffie drinken, met o.a. oranjekoek. De jongens zijn nog druk met de bootjes aan een touw achter de boot aan. Er raakt nog wel een zeiltje kwijt.

 

Na de koffie een soepie en andere pasta/noodle gerechten die met kokend water gemaakt kunnen worden. Voor de kleintjes knakworsten. We komen door Woudsend, en kunnen bijna direct door de brug. Even kort wachten op een lijnbus.

 

Rond 13:00 uur komt Balk in zicht. We varen langs de lutsmond, en er is nog plek om aan te leggen vlak bij het centrum van Balk. We willen vanavond eten bij het chinees restaurant de Golden River, en we liggen daar eigenlijk precies voor. Dat komt mooi uit.

 

Als we liggen gaan Henk en Bert even op onderzoek uit in Balk. Langs de Bruna, maar het hoofddoel is eigenlijk een cafetje. We vinden er één, waar ze diverse soorten speciaal bier hebben. Henk neemt een Kasteel Slurfke, en Bert een Jopen Life is a beach.

 

Daarna weer richting de boot, en onderweg komen we de rest al tegen die ook het centrum van Balk willen bekijken. Op de boot aangekomen wordt er nog een poging gedaan om te vissen, maar volgens Bas is het niet veel, die geeft na 5 minuten aan dat de vissen niet willen bijten.

 

We gaan op tijd naar de Golden River, en we eten daar allemaal lekker. Daarna weer terug naar de boot. Er worden nog wat Pokemon gevangen door Bert en Bas, er wordt ge-ezeld door Pim, Oma en Dianne. Uiteraard wordt er ook een kaartje gelegd door Oma, Annelotte, Dianne en Bas.

 

We zien op internet dat de nederlandse vrouwen gewonnen hebben, we hebben de wedstrijd gemist.

 

In de loop van de avond halen we nog wat te snacken op voor de liefhebbers, omdat we vlak bij een snackbar liggen.

 

En dan wordt het zo langzaam aan al weer tijd om naar bed te gaan. We hebben vandaag gekeken of er nog bakkers open zijn op zondag, dat is niet het geval. Wel zijn de supermarkten open (Plus en Poeisz), dus broodjes morgenochtend gaat goed komen.