Van Grou naar Sneek

Vandaag begint onze vaarvakantie. Na de middag is de bemanning richting Grou afgereisd. De ploeg uit Hellendoorn had nog wat vertraging ivm een achterdeur die door de wind wat beschadiging had opgelopen. Maar rond 15:00 uur was iedereen in Grou, en rond 15:15 was alles op de boot. Na een uitleg over het boordboek, en nog een korte rondleiding door de boot konden we rond 15:50 afvaren.

 

Vandaag gaat de route naar Sneek. We willen daar naar dezelfde jachthaven als vorig jaar, De Domp. Hierboven op de foto de HW9.

 

De HW9 heeft een kleine metamorfose ondergaan, de kleurstelling is anders geworden. Hij is nu een deel kobalt blauw, waar die voorheen wat cremig van kleur was. Ziet er mooi uit. Verder is alles als vertrouwd. De route naar Sneek levert weinig bijzonderheden op. We drinken een bakkie koffie met gebak, en koersen verder over het Prinses Margriet kanaal.

 

Rond 18:00 uur arriveren we in Sneek, en komen we bij de Jachthaven aan. Helaas is deze helemaal vol, geen plek voor ons. We bellen nog naar de andere jachthaven, maar ook die zit vol. We kijken of er ruimte is op de gemeente plekken, en daar hebben we geluk. Het aanmeren verloopt prima. We waren van plan om te eten bij De Domp zelf, dat plan moeten we bijstellen. 

 

We komen uit bij De Lachende Koe, zijn we vorig jaar ook geweest. Terwijl we daar zitten trekt er een regenbui over, verder hebben we vandaag prima weer gehad. Als we het eten op hebben is het al rond kwart over negen, tijd om weer richting de boot te gaan.

Op de boot hebben we nog mooi op het achterdek gezeten, ideaal dat ze de boten enige jaren geleden voorzien hebben van een hele mooie overkapping. Daarna was het zo langzamerhand tijd dat de eerste bemanningsleden onder zeil gingen. We hebben het geen van allen laat gemaakt, er is zelfs niet gekaart. Gezien de drukte in de haven hebben we al bedacht dat we zorgen dat we morgen op tijd in Balk zijn, zodat we wat meer kans hebben op een plek die we willen.

 

Groeten vanuit Sneek