Nieuwe poging naar Chamonix

Vanochtend was het ietsjes beter weer als gisteren, dat wil zeggen het regende niet, het was wel bewolkt. Maar na het ontbijt zijn we toch maar weer vertrokken richting Chamonix. Op dat moment kwamen er ook al behoorlijk blauwe plekken aan de lucht, en reden we in de zon.

Aangekomen in Chamonix, was het nog steeds goed weer. Er werd ook aangegeven dat het zicht boven “bonne” was. Dus wij kaartjes gekocht en met de lift naar boven richting Aiguille du Midi. Er gaan trouwens behoorlijk wat mensen in zo’n gondel, echt proppen.

 

Terwijl we naar boven gingen zagen we wel dat er wat bewolking op kwam zetten. Hier hadden we toen we boven kwamen toch wel behoorlijk last van, maar we hebben toch wel het één en ander kunnen zien, al kon je niet echt ver weg kijken. Af en toe kon je Chamonix nog even zien liggen, en wat van de bergtoppen om je heen. Het was boven 2 graden, dus een trui kon helemaal geen kwaad.

Nadat we boven uitgekeken waren zijn we weer naar beneden gegaan, en hebben nog even een tussenstop gemaakt op “Plan de l’Aiguille”, en daar nog even een bak koffie gedronken. Toen we uiteindelijk weer beneden kwamen en ons parkeerkaartje wilden betalen, gaf die automaat aan dat ons kaartje niet geldig was. Nadat we op de knop voor informatie hadden gedrukt begon er iemand frans te praten, en wij engels terug. Kortom, niemand begreep wat van elkaar. Uiteindelijk zijn we maar in de auto gestapt, en richting de uitgang gereden, en daar maar weer op de info knop gedrukt, en uiteindelijk mochten we naar buiten zonder iets betaald te hebben.

Tot Morgen, groetjes van Dianne en Bert.