Naar Courchevel

Vandaag begon het goed, goed weer. De zon scheen. Daarom eerst maar eens een tijdje hier op het balkon gezeten, en een beetje lezen. Het was de bedoeling om vandaag naar Courchevel 1850 te gaan, en daar met de “Verdon” lift naar 2100 meter te gaan, en dan met de “Saulire” lift naar 2700 meter te gaan, en dan een stukkie wandelen. Dus in Courchevel kaartjes gekocht voor beide liften, en richting Verdon.

Bovenstaande foto is genomen uit de Verdon lift. In Verdon aangekomen, stonden er al een paar mensen te wachten voor de Saulire lift. Dus wij ook maar wachten. We hadden al wel het idee dat er wat met die lift aan de hand was, want er gebeurde van alles met die gondels, en er waren ook diverse mensen met kabels e.d. aan het werk. Uiteindelijk kwam er iemand naar ons toe, die zei dat de lift “broken” was. Tja, toen bleef er weinig anders over dan maar weer naar beneden te gaan. Dat ging ook niet geheel vlekkeloos. Toen we zo’n beetje halverwege waren stopte die lift er ook mee. Maar gelukkig, net voordat we ons echt ongerust begonnen te maken, ging hij na vijf minuten weer gewoon verder alsof er niets aan de hand was. Aangezien we toch voor 2 ritten betaald hadden zijn we daarna maar met de Chenus lift meegegaan naar 2250 meter hoogte, en hebben daar nog een stukje gewandeld. Zowaar was daar een meertje wat niet opgedroogt was. (linker foto).

Toen we weer in Courchevel waren hebben we nog even iets gedronken en gegeten, en daarna zijn we weer richting Valmorel gegaan. Daar hebben we vanavond weer gegeten bij “Chez Albert”, en hebben daar iets gedaan wat Dianne nog nooit eerder had gedaan, namelijk Fonduën.

Tot Morgen, groetjes van Dianne en Bert.