Naar Chamonix

  Vanmorgen toen we wakker werden, regende het hier in Valmorel. Omdat het weer aan de andere kant van een berg toch behoorlijk anders kan zijn, zijn we toch maar richting Chamonix vertrokken, om naar de “Top of Europe” te gaan. Inderdaad, onderweg werd het weer behoorlijk beter. Aangekomen in Chamonix zijn we eerst met een treintje richting het “Mer de Glace” gegaan. Dit treintje brengt je van 1035 meter hoogte naar 1913 meter hoogte, naar de langste gletsjer van Frankrijk (7 kilometer). 

Nadat we weer terug waren in Chamonix, wilden we met de lift naar “Aiguille du Midi”, op 3842 meter hoogte. Maar toen we kaartjes voor de lift wilde kopen, zij de verkoopster dat er boven een “visibility zero” was. Daarom gaan we dat morgen maar eens opnieuw proberen, in de hoop dat er dan beter zicht is.

We zijn daarna verder gereden richting Geneve, en hebben het “Meer van Geneve” maar eens bekeken. Hiervoor kwamen we terecht in het plaatsje Yvoire. Op de terugweg naar Valmorel kwamen we ook nog langs het “Meer van Annecy”. Je kunt wel merken dat we nu buiten het Nederlandse vakantie seizoen hier zijn, want twee jaar geleden in het vakantie seizoen zag je bij het “Meer van Annecy” bijna alleen maar Nederlanders, terwijl we er nu maar één gezien hebben.

Hier terug in Valmorel hebben we gegeten bij de mexicaan, wat goed smaakte, en waar je gewoon in het Nederlands kunt bestellen.

Tot Morgen, groetjes van Dianne en Bert.