En nu een blauwe wandelroute

Vanochtend begon het hier in Valmorel behoorlijk bewolkt. Omdat we een wandelroute wilden gaan doen, en Dianne nog geen regenjas had, leek het ons verstandig om eerst in Valmorel een regenjas te kopen.

 

Daarna zijn we vertrokken richting het startpunt van de blauwe wandelroute, de parkeerplaats bij “Le Grande Maison”. De route hier naar toe leek wel een rode route, de weg werd steeds minder totdat het overging in één of ander sintelpad, waarbij we het idee hadden dat we helemaal verkeerd waren, en misschien al op een wandelpad reden met de auto. Maar gelukkig, na een paar minuten kwamen we een andere auto tegen.

 

Een terreinwagen was trouwens geen overbodige luxe geweest, want op een gegeven moment moesten we nog met de auto door het water, de Camel Trophy was er niks bij. Maar uiteindelijk toch aangekomen bij de parkeerplaats, en konden we beginnen met wandelen. Het was maar goed dat we nog een regenjas hadden gehaald, want het eerste stukkie toen regende het nog wel een beetje. Maar na een kwartiertje werd het droog, en konden we in de zon lopen. De route moest ons bij een klein meertje brengen.

 

Toen we boven aankwamen bleek echter dat het meertje praktisch droog stond. Maar, het was verder wel mooi. Nadat we boven even wat hadden gegeten en gedronken zijn we weer naar beneden gegaan. Uiteindelijk mochten we niet klagen, want we zaten nog 10 minuten binnen de tijd die voor deze route stond. Dus, we gaan morgen voor een rode route…. Nee hoor, grapje.

Op de terugweg naar Valmorel werd het weer steeds slechter, en begon het weer te regenen. Op dit moment (19.00 uur) zitten we hier zelfs helemaal in een wolk, je kunt bijna niets meer zien. 

Straks gaan we op ons balkon barbecuen. Als het weer morgen een beetje goed lijkt is het plan dat we richting Chamonix gaan, om de Mont Blanc op te gaan.

Tot Morgen, groetjes van Dianne en Bert.