Groene wandelroute

Nadat we vanochtend eerst hebben ontbeten (die croissants kunnen ze hier een stuk beter maken dan in Nederland), zijn we eerst maar eens naar de Super U gegaan, en hebben daar de inkopen gedaan die we gisteren in de plaatselijke buurtsuper niet konden doen.

Daarna zijn we een stukje gaan toeren met de auto, en best wel steile wegen gehad. (o.a. 14 procent). Hier zag je ook weer dat de temperatuur die beneden in het dal zo’n 24 graden was, onderweg naar boven behoorlijk minder wordt. (17 graden)

 

Vanmiddag hebben we onze eerste wandeling gedaan. We hebben hier een boekje + kaart gekocht (Walking in the Pays du Morel) met daarin allemaal wandelroutes hier in de buurt. Het leek ons handig om eerst maar te beginnen met een groene route, dat wil zeggen makkelijke routes die geschikt zijn voor iedereen. Dit vonden wij nog wel tegenvallen. Er waren stukken bij waar je echt goed moest uitkijken waar je liep. En, de route was ook nog eens bijzonder slecht aangegeven, dus misschien dat we wel een verkeerd pad gevolgd hebben.

 

Morgen is het de bedoeling dat we een blauwe route gaan doen, die zijn iets moeilijker dan de groene, omdat ze over het algemeen wat meer klimmen.

Tot Morgen, groetjes van Dianne en Bert.