1 juli

Vanochtend hebben we eerst in Grou de nodige inkopen gedaan. Nadat deze aan boord waren geladen, hebben we onze trossen losgegooit, en zijn we vertrokken. De route was richting Akkrum, via Earnewald.

In Earnewald hebben we bij “It Wiid” een bak koffie genuttigd, en Henk een Wieckse Witte. Daarna heeft kapitein Henri het roer in handen genomen, en ons richting Akkrum gevaren.

 

Hiernaast op de foto de meeuwen die achter de boot aan vliegen, in de hoop meer te vangen dan de vissers op de boot.

 

In Akkrum wilde de brugwachter niet echt snel de brug open doen. Ook niet na het geluidsignaal voor het bedienen van de brug te hebben gegeven. Uiteindelijk heeft ie hem toch open gedaan. Waarschijnlijk deed hij hem niet eerder open vanwege een lijnbus die er langs moest.
Op de jachthaven in Akkrum was ook weer erg weinig plek voor onze boot, we hebben de boot ergens op de kop neergelegd, en daar mocht hij van de havenmeester wel blijven liggen.

“Zeeman” Henri heeft ook nog even aan het roer gestaan. 

 

De inkopen die we in Grou gedaan hadden waren niet echt een succes. Henri had een hoofdtelefoontje gekocht voor z’n walkman, maar daar doet maar een kant het van, en dan ook nog eens heel zachtjes. Bert had blinkertjes gekocht om mee te vissen, maar de eerste was na twee keer blinkeren al foetsie.

 

Het weer was vandaag niet echt bijzonder, maar terwijl we dit typen is er af en toe een beetje blauwe lucht te zien, en als je goed kijkt, zie je soms de zon. De weersberichten van Piet Paulusma die hier overal hangen voorspellen echter nog weinig goeds voor de komende dagen. Maar we zullen wel zien. Zo maar eens even kijken wat Jan Versteegt er van zegt.

Groeten vanuit Friesland.

 

Hieronder een foto van de Erica afgemeerd in de jachthaven “Tusken de Marren” te Akkrum.