2 juli

In Akkrum hebben we vanochtend nog een paar enorme buien gehad, maar nadat we zijn weg gevaren is het weer er een stukkie beter op geworden. Zie de foto hiernaast, gelukkig lijkt het weer vandaag beter dan de voorgaande dagen. Tussen de wolken is weer blauwe lucht te zien. We hebben verder deze dag weinig regen meer gehad. 

 

Vanochtend zagen we een andere boot die beter kon sturen als wij. Ze hadden continue de stootwillen buiten hangen. Een eindje verder bij de eerst volgende brug bleek waarom. Ze botsten van links naar rechts door de brug. Een eindje verder bij de volgende brug waren ze druk bezig met het hinderen van de beroepsvaart. Nadat wij hun behoorlijk hadden uitgelachen, wilden we weer snel verder varen, maar toen kon men om ons lachen. Er viel een stootwil overboord. Gelukkig kon Dianne deze nog weer pakken.

 

En, zoals op de foto hierboven is te zien, het water komt nu weer alleen van onder, en niet meer vanboven….. Bij de andere foto dachten wij dat wij een grote boot hadden.

 

Uiteindelijk ligt de stuntboot in dezelfde haven als waar wij nu ook liggen. We liggen nu in de passantenhaven Heegerwal te Heeg. Daar zijn we vanmiddag zo rond 15.30 uur aangekomen. We zijn een beetje aan het winkelen geweest, en hebben in Heeg wat gegeten. (Henri heeft weer een nieuwe hoofdtelefoon gekocht, en deze doet het een stuk beter)

De musjes zijn hier heel tam, ze eten bijna uit je hand. Zelfs uit de hand van Henri, en dat wil wat zeggen.

 

De groeten uit Heeg, en tot morgen maar weer!