30 juni

Nadat Menno Sappé vanochtend het weerbericht had voorgelezen door z’n megafoon (hij beloofde vanaf dinsdag weer fijn zomers weer) zijn we rond 10.30 vertrokken richting de Langweerder Wielen, waar we voor anker zijn gegaan, en hebben ontbeten.

 

Daarna hebben we onze tocht vervolgd richting Grou. Bij de Goingarijpsterpoelen hebben we even aangelegd, en een bak koffie genuttigd. Tevens zijn we daar nog even gaan vissen, zie de foto hiernaast. (Gisteravond is er nog vis gevangen door Bert. We zijn er nog niet over uit of het er 1 of 2 waren, er waren er 2 op de kant, maar 1tje was vanzelf al weer terug in het water.)

Na niks gevangen te hebben, zijn we weer verder gevaren. We hebben nu ook een spoorbrug gehad, een aquaduct en een openstaande schutsluis. Hierboven op de foto de spoorbrug te Grou (met een trein erop) en het aquaduct (“Mid Friesland”) net een eindje voor Grou.

Te Grou aangekomen, was het een beetje zoeken. Er was plek genoeg in de jachthaven, maar niet voor onze boot. Allemaal plekken voor kleinere boten. Een havenmeester was ook al nergens te bekennen. Uiteindelijk hebben we de boot maar ergens aangelegd, om eens even te gaan kijken. De havenmeester kwam pas om 17.30 uur in zijn havenkantoor, en vond de plek waar we lagen een prima plek.

Ook hier gaan Gijs en Bert weer vissen, en wordt er weer heftig gerummikubt, deze strijd om de rummikub-cup is nog spannender dan de WK-finale, zie de foto.  En, we hebben nog een koelkast vol met diverse sapjes.

 

Het was vandaag een beetje miezerig weer, maar ondertussen (20.00 uur) is het weer droog, en is het buiten best aardig.

Tot morgen!