Donderdag, richting Earnewald

Vannacht nog weer een gevalletje muggenjacht door Dianne. Ook de jongste matroos was nog wat aan het dromen. Vanochtend de ochtendrituelen in de mooie nieuwe voorzieningsgebouwen van Heeg. Allemaal nog erg mooi, en netjes. Helaas was de waterstraal niet echt super, Dianne en Annelotte hadden hier als eerste ervaring mee. Je moest tegen de muur aan staan om nog iets van water te voelen. Toen Antje, Henk en Bert gingen was het helemaal gebeurd met het water, er kwamen nog wat druppels uit, dat is helemaal feest als je net ingezeept bent. Henk hield het voor gezien, Bert bleef er nog wat langer onder, en dat werd beloond, na een tijdje was de straal weer voldoende om te douchen.

 

Hierna werden de bakker en de supermarkt aangedaan voor de benodigdheden voor het ontbijt. Ook werd er nog wat lekkers mee genomen voor bij de koffie. Gisteren al gemeld dat we erg mooi in de hoek van de haven liggen, maar we liggen nu dusdanig dat we niet weg kunnen. Er liggen nog boten driedubbel voor ons. Na ons ontbijt lost dit probleem zich bijna vanzelf op, er ligt er dan nog maar één voor ons. Rond 11:20 willen we vertrekken, en we overleggen even met de man die voor ons ligt. Hij legt de boot even tijdelijk wat schuin neer zodat wij weg kunnen. Zo varen we rond 11:25 weg uit de jachthaven Heegerwal. We gaan de Jeltesloot op richting het Prinses Margrietkanaal. Op het Prinses Margrietkanaal zijn ook nog weer mensen die moeten werken (binnenvaart) terwijl wij nog lekker vakantie vieren. We varen richting de sluis bij Terherne, en daarna door richting Grou. De thuishaven van de HW9. We zien dat het erg druk is in de jachthaven, dat zal te maken hebben met het Skutsjesilen wat komende zaterdag hier gaat beginnen. Wij varen vandaag nog verder (morgen weer terug naar Grou), richting Earnewald. Rond 14:40 komen we aan in Earnewald, en er is gelukkig nog plek voor ons, aan de buitenkant van de passantenhaven. Mooi plekje, dicht bij de winkel, en dicht bij een terras. Een ook nog een speeltuintje achter de boot.

 

Uiteraard komen de koele versnaperingen op tafel, dat is met dit weer wel erg lekker. Bas en Pim gaan nog zwemmen, het lukt nu alleen niet om de unicorn ook nog mee te nemen, want het is een beetje nauwe doorgang. Dus vandaag alleen met de band. Dianne, Antje, Annelotte, Gijs en Bas gaan met het pontje naar de overkant (it Wiid) om daar iets te drinken, maar helaas, het pontje vaart wel, maar bij it Wiid is een besloten feestje, dus niks te drinken daar.  Daarna gaan een aantal nog op het terras zitten bij Westersail, en dan is het alweer zo 18:00 uur, de tijd waarop we gereserveerd hebben bij Wester om te eten. Hier eten we allemaal lekker, daarna weer richting de boot, waar door de jongens nog gespeeld wordt in het speeltuintje. Ook de hengel komt nog voor de dag, en Bas vangt nog een paar mooie vissen. Opa Gijs had net het schepnet alvast opgeruimd, maar dat was iets te vroeg, want die had Bas nog wel nodig. Het koelt buiten lekker af, en achter op de boot is het lekker zitten. De laatste avond alweer op de HW9. Uiteraard wordt er nog gepest, en er zal vast ook nog een kaartje worden gelegd.