2 augustus

Vandaag zijn we begonnen aan het laatste tochtje. Van Woudsend weer terug naarEchtenerbrug. Omdat de boot morgenochtend voor 11.00 uur weer terug en leeg moet zijn, gaan we daar vandaag al naar toe, en zullen we de laatste avonddoorbrengen in de jachthaven van Echtenerbrug, waar al een plek voor ons isgereserveerd.

In Sloten waren we net te laat voor de brug, we waren er rond 12.10, en van 12.00 tot 13.00 uur hebben de brugwachters pauze, dus hebben we daar even aangemeerd. Er was wel een bord waarop stond dat je niet mocht aanleggen tussen 10.00 en 17.00 uur, maar wij waren niet de enigen die daar lagen, dus leek het ons geen kwaad te kunnen om daar even te wachten op de brug. Echter nadat we goed en wel ons eten op hadden kwam er een grootte rondvaartboot aan die enkele malen toeterde en ons gebaardedat we weg moesten gaan. Toen zijn we dus snel weggegaan, wat ook noodzakelijk was,want de bemanning op de rondvaartboot kende waarschijnlijk het woord “geduld” niet…

Hierna zijn we op het Tjeukemeer weer een tijdje voor anker gegaan. Daar raakte de radio bestuurbare boot van André nog op de loop. Hierdoor moest Diana het water nog inspringen om hem te redden. Dat lukte prima en de boot kwam rokend terug. Toen Dianne zag dat Diana zo lekker in het water spetterde dacht zij dat wil ik ook. Dus ook zij sprong het water in en zijn ze beiden gaan dobberen in de golven. Dianne op de krokodil en Diana in de band.

Aangekomen bij de jachthaven zijn wij de boot Dijana gaan aftanken bij de jachthaven “de Merenpoort”. Toen bleek dat wij maar 35 liter diesel gebruikt hebben en dat viel dus reuze mee. Nadat de boot uitstekend door Bert aangemeerd was zijn wij gaan barbeceuen met een tweetal wegwerp bbq’s die het echter niet geweldig deden. Tijdens de BBQ zijn de nodige wijnglazen gesneuveld.

 

Op dit moment zijn Bert en André aan wal om deze tekst compleet te maken en is Dianne bezig om de krokodil leeg te laten en Diana is bezig om de band leeg te maken. Op zich is dat best een dom gezicht.
Maar helaas de boot vakantie is bijna ten einde en morgen moeten we de auto weer inpakken. Er komen nu druppels uit de lucht vallen dus gaan we nu naar binnen. Het varen met het motorjacht Dijana was reuze leuk en wij hebben er een hele fijne vakantie aan over gehouden. Hiermee eindigt ook ons vakantiedagboek. Wij hopen dat iedereen het met plezier doorgelezen heeft en reacties zijn altijd welkom via de e-mail. Zo en nu beginnen de feestweek van Hellendoorn, Luttenberg en Lemelerveld dus we hebben nog een zware week tegaan…

Groetjes,
Dianne, Bert, Diana en André