30 juli

Vandaag zouden wij naar Stavoren varen maar hebben halverwege besloten om toch maar naar Heeg toe te gaan omdat wij na Stavoren niet echt meer verder zouden kunnen varen vanwege te lage bruggen en het IJselmeer.

 

Plotseling kwamen wij een politieboot tegen met een zwaailamp en toen bleek dat wij langs het Skûtsjesilen kwamen. Daar hebben wij even voor anker gelegen om de wedstrijd te bekijken. Toen kwamen wij nog even in de problemen omdat André een kussen van een stoel in het water liet waaien. Deze was zo ver weg dat wij hem niet meer met de pikhaak konden oppikken. Gelukkig waren de medemensen zeer behulpzaam en kregen wij onze kussen weer terug.

 

Daarna zijn wij de haven van Heeg ingevaren echter in Heeg was alles vol en zijn wij teruggevaren naar de passantenhaven van Heeg waar nog een plekje voor ons was. Bij het aanmeren stond Bert op de stoel om een goed overzicht te krijgen. Echter toen kwam Bert in de problemen want hij zakte door de stoel heen en daar lag Bert. Maar zo snel als hij zakte stond hij alweer op om verder te gaan aanmeren wat toen voortreffelijk ging.

 

Wij hebben vervolgens lekker in Heeg gegeten en hebben daarna rustig op de boot gezeten. Het zat er niet meer in om deze pagina tijdig te updaten dus doen wij dat nu wij onderweg zijn naar Langweer.

 

Groetjes van Dianne, Bert, Diana en André.