4 juli

Vanochtend zijn we uit Woudsend weggevaren (met gelukkig weer mooi weer), en op het Slotermeer voor anker gaan liggen om te ontbijten. Nadat het ontbijt op was, zijn we verder gevaren in de richting van de thuishaven van de Erica. Hiernaast op de foto de ophaalbrug in Sloten die achter ons weer dicht gaat.

Een klein eindje na Sloten zijn we op een Marrekrite plek gaan liggen, en hebben daar genoten van het mooie weer. Het Rummikub toernooi was afgelopen, en had plaats gemaakt voor een kaart toernooi.

 

Hierboven zie je Henk achter op de boot de eendjes aan het voeren, en het aanleggen bij de dieselpomp.

 

Toen we hier weer vertrokken en verder gingen richting Echtenerbrug, kwamen we nog een boot tegen van dezelfde verhuurder, namelijk de boot “Gerda”. Deze boot was blijkbaar verdwaald, want bij het zien van ons gingen ze ons achterna. Toen de “Gerda” net voorbij de brug over de Follega sloot de thuishaven rook, wilden ze even laten zien dat ze harder konden dan ons. Helaas, voor de Gerda, tegen die krachtige Hino motor met 110pk van de Erica kun je niet tegenop.

In Echtenerbrug aangekomen, moest de boot nog worden afgetankt met diesel. We hadden 75 liter diesel verbruikt. Daarna hebben we de boot weer neergelegt op de plek waar die vorige week ook lag, en hebben nog een beetje zitten nagenieten van het mooie weer, en de mooie week.

Groetjes uit Echtenerbrug van de familie Bossink.