De Galamadammen

Toen we vanochtend wakker werden en een aantal al richting douches waren kwam de brugwachter nog langs om te vragen welke kant we straks op willen. De kettingbrug (brug richting IJsselmeer) is namelijk stuk, en is zeker 3 uur buiten bedrijf. Wij hebben daar geen last van, want wij gaan weer terug, en hoeven dus niet door die brug. Vandaag moeten de broodjes bij verschillende winkels opgehaald worden, een aantal willen broodjes van de supermarkt, en anderen van de bakker. Dus we splitsen ons op in twee winkelploegen. Helaas voor de liefhebbers van de broodjes van de bakker, deze was uitverkocht, dus alle broodjes komen bij de supermarkt vandaan.

 

Op het moment dat we eigenlijk van plan zijn om weg te gaan moeten we nog snel naar een hengelsport winkel voor dobbers, en moet er nog een kaartje gepost worden. De brugwachter geeft aan dat hij mogelijk geen middagpauze heeft, omdat het zou kunnen dat rond de middag de kapotte brug weer in dienst wordt genomen, en geeft ook aan dat er slecht weer op komst is. Het slechte weer is er al voor we er erg in hebben, dus we blijven nog even in Workum liggen. Rond half 12 klaart het weer op, maar nu zitten we te kort voor de pauzes van de brugwachters om alle bruggen in Workum nog te passeren. We wachten even af of er pauze gehouden wordt, en bellen ondertussen naar Galamadammen om daar te reserveren, zowel een plekje in de haven als voor het eten. Dit lukt allemaal nog net, in de haven is nog één plek, die voor ons wordt gereserveerd, en bij het eten lukt ook nog, als we iets eerder gaan eten. Geen probleem voor ons.

 

Er volgt nog weer een beste bui, eigenlijk niet zo erg dat we nog in de haven liggen. Rond 13:15 zijn we klaar om te vertrekken, en gooien we de trossen los. Op naar de Galamadammen. De 3 bruggen in Workum liggen op ons te wachten, ze worden direct bediend. De spoorbrug duurt wat langer, daar moet eerst nog een trein overheen. Daarna kunnen we in één keer door, over de Fluessen. Rond 15:15 komen we aan. We liggen op dezelfde plek als vorig jaar. Henk helpt nog even bij het aanleggen van een andere boot. We nemen achter op het dek een versnapering, en melden ons. Blijkt dat ze eigenlijk een andere plek in gedachten hadden voor ons, maar waar we nu liggen is ook prima.

 

Daarna gaan Henk, Gijs, Pim, Bas, Dianne en Bert zwemmen in het zwembad van het hotel. Aangename verkoeling. De jongens vonden het wel jammer dat de unicorn niet mee mocht…. Met z’n drieën bommetjes maken, dat is leuk. Gijs laat ook nog even zien wat hij al heeft geleerd op de zwemles.

 

Rond 17:45 zitten we allemaal aan tafel. We eten weer lekker, en na het eten weer richting de boot. De hengels worden tevoorschijn gehaald, Antje en Gijs gooien hem in, en ook Bas gaat z’n geluk beproeven. Er worden diverse vissen gevangen. Alleen Antje laat het afweten. Als Bas klaar is neemt Pim de hengel over. Pim weet er ook één te vangen. Pim moet zijn handen ook wassen, ondanks dat hij de vis niet van de haak heeft gehaald. Maar hij heeft hem even geaaid. Daarna allemaal weer onder de kap, nog even nagenieten van de dag, en daarna iedereen onder de wol. (Is nu wel nodig, beetje fris geworden)

 

Groeten uit Friesland!