Op naar Echtenerbrug

We hadden verwacht dat het afgelopen nacht erg warm zou zijn op de boot, maar met onze ventilatoren en open ramen was het eigenlijk prima te doen. De eerste geluiden kwamen rond 6:30 uit de voorkant van de boot, waar Gijs en Pim liggen. Langzamerhand ontwaakt iedereen, en na de nodige ochtend rituelen gaan Pim, Gijs en Dianne en Annelotte broodjes halen voor ontbijt. Hierbij is Gijs nog in die poepe getreten. Tijdens het ontbijt op het achterdek begint het iets te regenen. We hebben er geen hinder van.

 

Rond een uur of elf gooien we de trossen los, en zijn vertrokken uit Terherne, op weg naar Echtenerbrug. We gaan over het prinses Margriet kanaal. Er varen nog een paar grote binnenvaart schepen. Onderweg regent het af en toe een beetje, lekker verfrissend. Bas neemt het roer nog een tijdje over. Van het kanaal gaan we naar de Follegasloot, en daarna het Tjeukemeer op. Echtenerbrug komt in zicht. We willen naar Jachthaven de Merenpoort, waar we vroeger de boot huurden. Gelukkig is er nog plek, rond 14:00 liggen we aangemeerd.

 

Henk, Bas en Bert gaan richting havenkantoor om te betalen, en daarna nog naar de Spar voor een paar boodschappen. Op de terugweg regent het nog iets, maar dit is van korte duur. Daarna gaan Annelotte en Dianne nog richting Echtenerbrug.

 

Bas gaar nog even vissen, en weet er twee te vangen. Pim wil nog zwemmen, en heeft zijn zwembroek aan, maar vindt het toch te koud. We drinken nog wat met zijn allen onder de kap op de boot, en de zon komt ook weer tevoorschijn. Er komen nog meer boten binnen, maar het is hier vol, die worden verwezen naar de buur jachthaven.

 

Rond 18:00 uur lopen we naar de Fryske Pub, waar we gaan eten. Hier loopt nog steeds dezelfe man als toen we in 2002 begonnen met varen. De kaart is wel wat veranderd sinds de laatste keer dat we hier waren. Burgers en Pizza is het nu. We hebben lekker gegeten, een aantal nog een ijsco na, en daarna weer richting de boot.

 

Daar wordt o.a. geezelt, en daarna gekaart. De jongste telg gaat onder zeil. Bert pakt de hengel nog even, en vangt nog een vis. Pim vertrekt rond een uur of tien richting de kooi. Vanmiddag hadden we nog wat bier ingeslagen, die in het vriesvakje van de koelkast zijn beland. Dat waren nu een paar ijslollys geworden. Gelukkig nog net op tijd er weer uitgehaald voordat ze kapot gevroren waren.

 

Iets eerder dan gisteren vertrekken we allemaal richting bed. Alleen Bas blijft nog filmpje kijken en wat drinken.

 

Groeten en tot morgen!