We zijn varende

Vandaag richting Grou, waar onze bootvakantie gaat beginnen. We hadden afgesproken met zijn allen om op 14:00 uur in Grou te zijn. Gijs en Antje en Pim, Bas, Dianne en Bert hebben dat ook daadwerkelijk gehaald. Henk, Annelotte en Gijs lagen ook goed op schema, totdat ze er achter kwamen dat Woef niet mee was, de knuffel van Gijs. Dus moesten ze weer terug.

 

We hebben ons gelijk gemeld, en konden rond 14:30 de spullen in de boot laden. Henk, Annelotte en Gijs waren ondertussen ook gearriveerd. Rond 15:00 uur hadden we alles aan boord, waarna we nog een korte uitleg van de boot hebben gehad. Om 15:10 konden de trossen los, en begon ons vaar avontuur.

 

Het eerste obstakel is de zelf te bedienen brug in Grou, deze moet je met een knop bedienen. Dat ging allemaal prima, en toen we er net door heen wilden vroeg mama ineems waar de stoeltjes zijn. Oeps, we zijn de extra stoelen vergeten. Boot weer in de achteruit, en terug naar GJS om paar stoeltjes op te halen. Nadat de stoeltjes aan boord waren, zijn we opnieuw aan de vaarroute begonnen, richting Terherne.

 

Onderweg lekker koffie gedronken met gebak uit Hellendoorn. Het is warm vandaag, maar zo op het water met een windje wel het eigenlijk best goed te doen. Na het aquaduct en de spoorbrug bij Grou, komen we in de buurt van Terherne. We gaan naar de jachthaven Portunus, hier zijn we al wel veel vaker geweest. Er is gelukkig plek genoeg, we leggen hem aan vlakbij het eetcafé en de sanitaire voorzieningen.

 

 

De jongens hebben zin in zwemmen, dus de banden worden opgeblazen, en de zwembroeken aan gedaan. Henk, pa en Bert gaan even naar Portunus om een biertje te drinken.

 

Bas en Pim vermaken zich prima in het water, de biertjes smaken lekker. Rond 18:30 gaan we met zijn allen richting Portunus om te eten. We eten lekker, en terug gekomen op de boot wordt de afstand bestuurbare boot geprobeerd, en worden de hengels voor de dag gehaald. We kunnen heerlijk zitten op de steiger, in de schaduw van de hw9. Er worden de nodige vissen gevangen door Bas, Gijs en Dianne. Het schepnet moest er nog aan te pas komen.

 

Later op de avond kijken we nog naar de bloedmaan, de ISS en Mars. Rond 0:00 uur ligt iedereen in bed.

 

Groeten uit Terherne, tot morgen.